Čorba od suhog mesa

Služi: 1 osobuKuhanje: 70 minutaPriprema: 5 minuta
Čorba od suhog mesa

Sastojci

Suho meso:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica
Mješavina začina:
1 kašika
Peršun:
Po želji
Paradajz sos:
3 kašike
Bijeli luk:
1 češanj
Paradajz:
1 komad
Kiselo vrhnje:
100 mililitara
Brašno:
1 kašika
Crvena paprika:
1/2 kašičice
Ocat:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. Suho meso nekoliko puta oprati u toploj vodi, zatim ga staviti u šerpu sa hladnom vodom i kuhati dok ne omekša.

  2. Crveni luk oguliti, peršun isjeckati i uz dodavanje mješavine začina staviti u šerpu sa djelimično skuhanim mesom.

  3. Kuhati još 20-ak minuta, zatim skuhano meso izvaditi iz šerpe, pa u preostalu tečnost dodati 3 kašike paradajz sosa, 1 češanj bijelog luka i 1 isjeckani paradajz.

  4. Ovu smjesu kuhati 10-ak minuta, procijediti je i ponovo staviti da proključa.

  5. U manjoj posudi izmiješati 100 ml pavlake, 1 kašiku brašna, crvenu papriku i ocat, pa ovu mješavinu preliti u prethodno proključalu čorbu.

  6. Čorbu kuhati još 15 minuta i servirati.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.