Čorba od suhog mesa

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
70 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
500 g
suho meso
1 glavica
Crveni luk
1 kašika
Mješavina začina
1 po potrebi
peršun
3 kašika
paradajz sos
1 češanj
Bijeli luk
1 komad
paradajz
100 ml
kiselo vrhnje
1 kašika
brašno
1/2 kašičica
Crvena paprika
1/2 kašičica
ocat
Čorba od suhog mesa
  1. Suho meso nekoliko puta oprati u toploj vodi, zatim ga staviti u šerpu sa hladnom vodom i kuhati dok ne omekša.
  2. Crveni luk oguliti, peršun isjeckati i uz dodavanje mješavine začina staviti u šerpu sa djelimično skuhanim mesom.
  3. Kuhati još 20-ak minuta, zatim skuhano meso izvaditi iz šerpe, pa u preostalu tečnost dodati 3 kašike paradajz sosa, 1 češanj bijelog luka i 1 isjeckani paradajz.
  4. Ovu smjesu kuhati 10-ak minuta, procijediti je i ponovo staviti da proključa.
  5. U manjoj posudi izmiješati 100 ml pavlake, 1 kašiku brašna, crvenu papriku i ocat, pa ovu mješavinu preliti u prethodno proključalu čorbu.
  6. Čorbu kuhati još 15 minuta i servirati.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*