Čorba od telećeg mesa i krompira

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Čorba od telećeg mesa i krompira

Sastojci

Teletina:
300 grama
Mrkva:
1 komad
Krompir:
3 komada
Mješavina začina:
1 kašika
Jaja:
1 komad
Kiselo vrhnje:
2 kašike
Brašno:
1 kašika
Ulje:
1 kašika
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti luk, zatim dodati isjeckanu teletinu, mrkvu i 500 ml vode.

  2. Smjesu kuhati 20-ak minuta, pa dodati isjeckani krompir, sol i mješavinu začina (po potrebi dodati još vode).

  3. Nakon što se sastojci skuhaju, skinuti čorbu s vatre.

  4. U posebnoj posudi pomiješati 1 jaje, pavlaku, brašno, 1 kašiku ulja i malo čorbe (samo tečnost).

  5. Kada se dobije glatka smjesa, preliti je u šerpu sa čorbom i kuhati još nekoliko minuta.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.