Čorba od telećeg mesa

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
teletina
1 po potrebi
peršun
1 komad
paprika
1 glavica
Crveni luk
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 kašika
brašno
1 po potrebi
Crvena paprika
2 komad
žumanjce
1 šoljica
kiselo mlijeko
Čorba od telećeg mesa
  1. Oprati teletinu, isjeći na komade i staviti u lonac sa 2 l hladne vode da se kuha. U lonac također staviti isjeckani peršun, paradajz i isječenu papriku.
  2. Zaprška: zagrijati jednu kašiku ulja u šerpi, dodati 1 kašiku brašna, upržiti zapršku i na kraju dodati jednu šolju vode da se brašno ne zgrudva.
  3. Napravljenu zapršku izliti u lonac s mesom i kuhati na blagoj temperaturi dok meso ne omekša.
  4. Nakon toga je potrebno izvaditi meso, odnosno procijediti čorbu.
  5. U posebnu posudu staviti 2 žumanjka, 1 šoljicu kiselog mlijeka i dobro izmiješati. U ovu smjesu polahko sipati procijeđenu čorbu, staviti octa po želji i poslužiti s mesom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*