Čorba od teletine i gljiva

Služi: 1 osobuKuhanje: 80 minutaPriprema: 20 minuta
Čorba od teletine i gljiva

Sastojci

Teletina:
400 grama
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
3 češnja
Gljive:
300 grama
Krompir:
300 grama
Paradajz:
1 komad
Mješavina začina:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti isjeckani crveni luk, zatim dodati usitnjen paradajz i kuhati nekoliko minuta uz konstantno miješanje.

  2. Teletinu sitno isjeckati, dodati u šerpu i dinstati 15 minuta.

  3. Umiješati začine, bijeli luk, krompir i sitno isjeckane gljive.

  4. Dodati malo vode i kuhati još 45 minuta na umjerenoj temperaturi dok krompir ne omekša.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.