- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 80 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 14.8.2012
- 3 češanj
- Bijeli luk
- 1 glavica
- Crveni luk
- 400 g
- teletina
- 300 g
- gljive
- 300 g
- Krompir
- 1 komad
- paradajz
- 1 kašičica
- Mješavina začina
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 po potrebi
- peršun

- U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti isjeckani crveni luk, zatim dodati usitnjen paradajz i kuhati nekoliko minuta uz konstantno miješanje.
- Teletinu sitno isjeckati, dodati u šerpu i dinstati 15 minuta.
- Umiješati začine, bijeli luk, krompir i sitno isjeckane gljive.
- Dodati malo vode i kuhati još 45 minuta na umjerenoj temperaturi dok krompir ne omekša.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!