Čorba od teletine i gljiva

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
80 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
3 češanj
Bijeli luk
1 glavica
Crveni luk
400 g
teletina
300 g
gljive
300 g
Krompir
1 komad
paradajz
1 kašičica
Mješavina začina
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
peršun
Čorba od teletine i gljiva
  1. U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti isjeckani crveni luk, zatim dodati usitnjen paradajz i kuhati nekoliko minuta uz konstantno miješanje.
  2. Teletinu sitno isjeckati, dodati u šerpu i dinstati 15 minuta.
  3. Umiješati začine, bijeli luk, krompir i sitno isjeckane gljive.
  4. Dodati malo vode i kuhati još 45 minuta na umjerenoj temperaturi dok krompir ne omekša.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*