Čorba s gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Krompir:
4 komada
Šampinjoni:
150 grama
Zeleni luk:
1 glavica
Kisela pavlaka:
3 kašike
Bijeli luk:
1 češanj
Ulje:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji
Ocat:
2 kašike
Instrukcije
Stavite krompir i gljive u lonac za kuhanje.
Dodajte vodu i kuhajte 30 minuta, zatim izblendajte štapnim mikserom.
U tavi propržite mladi luk i brašno a zatim tu smjesu dodajte u supu.
Dodajte 2 kašike ocata, izmiješajte pa na kraju kuhanja dodajte pavlaku i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.