Crno-bijeli kolač

Kategorije:

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
5 komad
Jaja
10 kašika
brašno
450 g
Šećer
2 pakovanje
vanilin šećer
2 kašika
kakao
1/2 pakovanje
prašak za pecivo
1/2 l
mlijeko
2 kašika
šećer u prahu
250 g
margarin
1 komad
čokolada za kuhanje
Crno-bijeli kolač
  1. U čvrsti snijeg umutiti 5 bjelanjaka sa 5 kašika šećera.
  2. Dodati 5 žumanjaka, 5 kašika brašna, 2 kašike kakaa, 1/2 kesice praška za pecivo i sve izmiksati mikserom.
  3. Smjesu preliti u pleh premazan uljem i peći 15-ak minuta na 200 °C.
  4. U međuvremenu napraviti agdu, napravljenu od 200 ml vode, 250 gr šećera i 1 vrećicom vanilin šećera.
  5. Kada se kora ispeče, preliti je napravljenom agdom i ostaviti da se ohladi.
  6. U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti 1/2 l mlijeka, 5 kašika brašna, 100 gr šećera i 1 vanilin šećer, pa kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje, dok se fil ne zgusne.
  7. Posebno izmiksati 200 gr margarina sa 2 kašike šećera u prahu, dodati u ohlađeni fil i izjednačiti mikserom.
  8. Ohlađenu koru premazati napravljenim filom, a preko fila preliti čokoladnu glazuru.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*