Crveni krompir u vinu s bosiljkom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 4 minuta
Crveni krompir u vinu s bosiljkom

Sastojci

Voda:
7 šolja
Crveni krompir:
600 grama
Pileća kocka za supu:
1 komad
Maslo:
3 kašike
Suho crveno vino:
3 kašike
Bosiljak:
9/2 kasicica
Bijeli luk u prahu:
13/100 kašičice

Instrukcije

  1. U veći lonac dodajte vodu, krompir i pileću kocku.

  2. Dovedite do ključanja, poklopite a zatim smanjite tempraturu i kuhajte 7-10 minuta ili dok krompir ne omekša.

  3. Ocijedite pa dodajte maslo, vino, bosiljak i bijeli luk u prahu.

  4. Lagano promiješajte i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.