- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 35 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 9.12.2011
- 1/2 kg
- mljevena teleća jetrica
- 2 komad
- Krompir
- 1 po potrebi
- peršun
- 3 komad
- Jaja
- 1 kašika
- ulje
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 glavica
- Crveni luk
- 3 kašika
- Prezla

- Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka, pa bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg.
- Luk isjeckati i propržiti na ulju, zatim u jednu od kuhinjskih posuda staviti mljevenu jetricu, sitno naribani krompir, proprženi luk, sitno isječen peršun, malo masnoće, sol, biber i sve umiješati sa tri žumanjka.
- Nakon što se ova smjesa izjednači, dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka, formirati ćufte i uvaljati ih u prezlu.
- Ćufte peći na laganoj temperaturi u tavi i servirati sa prilogom po želji, a preporučuje se riža.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!