Ćufte od teleće jetrice

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1/2 kg
mljevena teleća jetrica
2 komad
Krompir
1 po potrebi
peršun
3 komad
Jaja
1 kašika
ulje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 glavica
Crveni luk
3 kašika
Prezla
Ćufte od teleće jetrice
  1. Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka, pa bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg.
  2. Luk isjeckati i propržiti na ulju, zatim u jednu od kuhinjskih posuda staviti mljevenu jetricu, sitno naribani krompir, proprženi luk, sitno isječen peršun, malo masnoće, sol, biber i sve umiješati sa tri žumanjka.
  3. Nakon što se ova smjesa izjednači, dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka, formirati ćufte i uvaljati ih u prezlu.
  4. Ćufte peći na laganoj temperaturi u tavi i servirati sa prilogom po želji, a preporučuje se riža.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*