Ćufte od teleće jetrice

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 20 minuta
Ćufte od teleće jetrice

Sastojci

Mljevena teleća jetrica:
1/2 kilograma
Krompir:
2 komada
Peršun:
Po želji
Jaja:
3 komada
Ulje:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Crveni luk:
1 glavica
Prezla:
3 kašike

Instrukcije

  1. Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka, pa bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg.

  2. Luk isjeckati i propržiti na ulju, zatim u jednu od kuhinjskih posuda staviti mljevenu jetricu, sitno naribani krompir, proprženi luk, sitno isječen peršun, malo masnoće, sol, biber i sve umiješati sa tri žumanjka.

  3. Nakon što se ova smjesa izjednači, dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka, formirati ćufte i uvaljati ih u prezlu.

  4. Ćufte peći na laganoj temperaturi u tavi i servirati sa prilogom po želji, a preporučuje se riža.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.