Ćufte u paradajz sosu

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
400 g
mljevena govedina
120 g
Prezla
2 komad
Jaja
1 glavica
Crveni luk
120 g
parmezan
2 češanj
Bijeli luk
300 ml
voda
350 ml
paradajz sos
230 ml
kečap
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Ćufte u paradajz sosu
  1. U jednu od kuhinjskih posuda sjediniti mljeveno meso, isjeckani crveni luk, prezlu, jaja, parmezan, bijeli luk, prstohvat soli i pola kašikice bibera.
  2. Sve sastojke izmiješati i formirati kuglice.
  3. Peći ih 10-ak minuta, dok ne dobiju smeđu boju.
  4. U šerpu sa 300 ml vode staviti paradajz sos i kečap, pa kada smjesa prokuha dodati ćufte.
  5. Kuhati još 20 minuta uz povremeno miješanje.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*