- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 29.3.2012
- 400 g
- mljevena govedina
- 120 g
- Prezla
- 2 komad
- Jaja
- 1 glavica
- Crveni luk
- 120 g
- parmezan
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 300 ml
- voda
- 350 ml
- paradajz sos
- 230 ml
- kečap
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- U jednu od kuhinjskih posuda sjediniti mljeveno meso, isjeckani crveni luk, prezlu, jaja, parmezan, bijeli luk, prstohvat soli i pola kašikice bibera.
- Sve sastojke izmiješati i formirati kuglice.
- Peći ih 10-ak minuta, dok ne dobiju smeđu boju.
- U šerpu sa 300 ml vode staviti paradajz sos i kečap, pa kada smjesa prokuha dodati ćufte.
- Kuhati još 20 minuta uz povremeno miješanje.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!