Ćufte u paradajz sosu
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Mljevena govedina:
400 grama
Prezla:
120 grama
Jaja:
2 komada
Crveni luk:
1 glavica
Parmezan:
120 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Voda:
300 mililitara
Paradajz sos:
350 mililitara
Kečap:
230 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U jednu od kuhinjskih posuda sjediniti mljeveno meso, isjeckani crveni luk, prezlu, jaja, parmezan, bijeli luk, prstohvat soli i pola kašikice bibera.
Sve sastojke izmiješati i formirati kuglice.
Peći ih 10-ak minuta, dok ne dobiju smeđu boju.
U šerpu sa 300 ml vode staviti paradajz sos i kečap, pa kada smjesa prokuha dodati ćufte.
Kuhati još 20 minuta uz povremeno miješanje.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.