- Vrijeme pripreme
- 8 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Salate
- Postavio
- Postavljeno
- 28.3.2013
- 3 šolja
- kuhana riža
- 1/2 šolja
- grašak
- 200 g
- konzervisana tunjevina
- 3/4 šolja
- celer
- 1/4 šolja
- zeleni luk
- 1/4 šolja
- sok od limuna
- 2 kašika
- Maslinovo ulje
- 1/4 kašičica
- curry u prahu
- 1/4 kašičica
- ljuti umak
- 1 po potrebi
- zelena salata
- 2 komad
- paradajz

- U većoj zdjeli pomiješajte vruću rižu i grašak.
- Umiješajte tunjevinu, celer i luk.
- U manjoj posudi pomiješajte sok od limuna, maslinovo ulje, curry i ljuti umak.
- Prelijte preko riže i lagano promiješajte.
- Poklopite i ostavite 30 minuta da odstoji.
- Poslužite sa zelenom salatom i paradajzom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!