Desert sa rumom i narandžom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Maslinovo ulje u spreju: 
Po želji
Šećer u prahu: 
3 šoljice
Jaja: 
3 komada
Ekstarkt vanilije: 
1 kašičica
Narandža: 
1 komad
Rum: 
1 kašika
Mlijeko: 
7/4 soljica
Hljeb od grožđica: 
5 kriški
Šećer: 
1 kašičica
Sladoled: 
Po želji
Jagode: 
Po želji
Instrukcije
- Pomasite maslinovim uljem kalupnu posudu za pečenje. 
- Umutite šećer i jaja u posebnoj zdjeli. Miješajte a zatim dodajte narandžu, rum, vanilla ekstrakt i mlijeko. 
- Sve dobro umutite. 
- Stavite hljeb u posudu za pečenje a zatim ga prelijte sa napravljenom smjesom. Ostavite 20 minuta 
- Zagrijte pećnicu na 170 °C i stavite da se peče. 
- Pecite 40 minuta. 
- Pospite sa šećerom i poslužite uz sladoled i jagode. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.