Desert sa rumom i narandžom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Deserti
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
maslinovo ulje u spreju
1/3 šoljica
šećer u prahu
3 komad
Jaja
1 kašičica
ekstarkt vanilije
1 komad
narandža
1 kašika
rum
1 3/4 šoljica
mlijeko
5 kriška
hljeb od grožđica
1 kašičica
Šećer
4 po potrebi
sladoled
250 po potrebi
jagode
Desert sa rumom i narandžom
  1. Pomasite maslinovim uljem kalupnu posudu za pečenje.
  2. Umutite šećer i jaja u posebnoj zdjeli. Miješajte a zatim dodajte narandžu, rum, vanilla ekstrakt i mlijeko.
  3. Sve dobro umutite.
  4. Stavite hljeb u posudu za pečenje a zatim ga prelijte sa napravljenom smjesom. Ostavite 20 minuta
  5. Zagrijte pećnicu na 170 stepeni i stavite da se peče.
  6. Pecite 40 minuta.
  7. Pospite sa šećerom i poslužite uz sladoled i jagode.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*