Dimljene kobasice sa prženim povrćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 20 minuta
Dimljene kobasice sa prženim povrćem

Sastojci

Maslac:
1 kašika
Crveni luk:
2 glavice
Zelena paprika:
1 komad
Crvena paprika:
1 komad
Dimljene kobasice:
500 grama
Kukuruz:
400 grama
Sol:
1/2 kašičice
Crveni luk u prahu:
1/2 kašičice
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. Istopite maslac u većoj tavi, na umjerenoj temperaturi.

  2. Dodajte luk, crvenu i zelenu papriku i dimljenu kobasicu, pa kuhajte 1-2 minute.

  3. Dodajte kukuruz i smanjite temperaturu.

  4. Poklopite i kuhajte dok kukuruz ne omekša, 5-7 minuta.

  5. Dodajte sol, bijeli i crveni luk u prahu, a zatim i biber.

  6. Sve promiješajte, skinite s vatre, pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.