Domaći kečap

Kategorije:

Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
Sol
20 ml
ulje
2 kašičica
origano
50 g
senf
1 po potrebi
celer
2 glavica
Bijeli luk
2 glavica
Crveni luk
2 kg
paprike
4 1/2 kg
paradajz
100 g
fruktoza
Domaći kečap
  1. Priprema: ogulite paradajz i sameljite ga u blenderu. Takodjer sameljite oprane i očišćene paprike, oguljeni luk i celer. Stavite da se kuha zajedno sa bijelim lukom, uljem i fruktozom.
  2. Sol dodajte po vlastitoj želji, ali pazite da ne presolite. Na pola kuhanja dodajte senf i postepeno dodajite mlaku vodu. Kuhajte dok ne dobijete kompaktnu gustu smjesu.
  3. Kada ste napravili kečap, prelijte ga u flaše (široko grlo), začepite i ostavite da se ohladi.
  4. Ukoliko želite ljuti kečap, prilikom mljevenja sameljite 2-3 svježe ljute paprike.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*