Domaći Rafaelo

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Domaći Rafaelo

Sastojci

Voda:
1 šolja
Šećer:
250 grama
Mlijeko u prahu:
400 grama
Kokos:
250 grama
Vanilin šećer:
20 grama
Maragarin:
1 komad
Lješnjaci:
Po želji

Instrukcije

  1. Vodu i šecera prokuhati u dubljoj serpi.

  2. Zatim dodati jedan čitav margarin.

  3. Mlijeko u prahu i kokos + vanilin secer,dobro promjesati ostaviti u frizideru da se ohladi,da se dobije kompaktna smjesa.

  4. Valjati kuglice veličine srednjeg oraha.

  5. U sredinu svake kuglice stavjati lješnjak,kao dekoracija kokosu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.