Domaci Rafaelo

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Domaci Rafaelo

Sastojci

Voda:
1 šolja
Šećer:
250 grama
Mlijeko u prahu:
400 grama
Kokos:
250 grama
Vanilin šećer:
20 grama
Maragarin:
1 komad

Instrukcije

  1. Vodu i secera prokuhati u dubljoj serpi,

  2. Zatim dodati jedan citav margarin

  3. Mlijeko u prhu i kokos + vanilin secer,dobro promjesati ostaviti u frizideru da se ohladi,da se dobije kompaktna smjesa

  4. Valjati kuglice velicine srednjeg oraha,

  5. U sredinu svake kuglice stavjati ljesnjak,kao dekoracija kokos

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.