- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 19.2.2012
- 2 komad
- paprika
- 500 g
- gljive
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 2 glavica
- Crveni luk
- 1 komad
- paradajz
- 100 g
- riža
- 1 po potrebi
- peršun
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 kašičica
- mljevena paprika
- 1 kašičica
- Mješavina začina

- Gljive, paprike i paradajz očistiti i isjeći na manje dijelove.
- Isjeckati bijeli i crveni luk, propržiti na ulju, zatim dodati paprike i gljive, pa kratko dinstati.
- U ovu smjesu staviti prethodno obarenu rižu i paradajz, pa dinstati uz postepeno dolijevanje vode.
- Kada riža omekša, dodati isjeckane listove peršuna, mljevenu papriku, biber, sol i mješavinu začina, polahko miješati na vatri dok se ne ukuha, pa nakon toga servirati.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!