Đuveč s gljivama

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 komad
paprika
500 g
gljive
2 češanj
Bijeli luk
2 glavica
Crveni luk
1 komad
paradajz
100 g
riža
1 po potrebi
peršun
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 kašičica
mljevena paprika
1 kašičica
Mješavina začina
Đuveč s gljivama
  1. Gljive, paprike i paradajz očistiti i isjeći na manje dijelove.
  2. Isjeckati bijeli i crveni luk, propržiti na ulju, zatim dodati paprike i gljive, pa kratko dinstati.
  3. U ovu smjesu staviti prethodno obarenu rižu i paradajz, pa dinstati uz postepeno dolijevanje vode.
  4. Kada riža omekša, dodati isjeckane listove peršuna, mljevenu papriku, biber, sol i mješavinu začina, polahko miješati na vatri dok se ne ukuha, pa nakon toga servirati.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*