Đuveč s gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta
Đuveč s gljivama

Sastojci

Paprika:
2 komada
Gljive:
500 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Crveni luk:
2 glavice
Paradajz:
1 komad
Riža:
100 grama
Peršun:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Mljevena paprika:
1 kašičica
Mješavina začina:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Gljive, paprike i paradajz očistiti i isjeći na manje dijelove.

  2. Isjeckati bijeli i crveni luk, propržiti na ulju, zatim dodati paprike i gljive, pa kratko dinstati.

  3. U ovu smjesu staviti prethodno obarenu rižu i paradajz, pa dinstati uz postepeno dolijevanje vode.

  4. Kada riža omekša, dodati isjeckane listove peršuna, mljevenu papriku, biber, sol i mješavinu začina, polahko miješati na vatri dok se ne ukuha, pa nakon toga servirati.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.