Faširana šnicla

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
mljeveno meso
1 komad
Jaja
1 kriška
hljeb
1 glavica
Crveni luk
1 glavica
Bijeli luk
1 po potrebi
peršun
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
soda bikarbona
1 po potrebi
brašno
1 po potrebi
Prezla
1 po potrebi
pomfrit
Faširana šnicla
  1. Predhodno stavite krišku hljeba u vodu.
  2. U zdjeli pomiješajte meso, jaje, bijeli luk, crveni luk, peršun, sol, biber i malo sode bikarbone.
  3. Sve dobro izmiješajte pa dodajte iscijeđenu krišku hljeba. Ponovo sve izmiješajte.
  4. Oblikujte šniclu a zatim je umiješajte u brašno i prezlu.
  5. Pecite na srednjoj temperaturi i poslužite uz pomfrit.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*