Fileti lososa u vlastitom sosu

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
fileti lososa
1 kašika
limunov sok
100 g
mrkva
100 g
celer
1 komad
zeleni luk
2 komad
paradajz
100 g
šampinjoni
2 kašika
maslo
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Fileti lososa u vlastitom sosu
  1. U lonac za kuhanje dodajte 250 ml vode.
  2. Filete nakapajte s limunovim sokom, posolite i premažite istopljenim maslom.
  3. Paradajz prvo potopite u kipućoj vodi a zatim u hladnoj. Ogulite i narežite na kriške.
  4. Dodajte gljive u povrće.
  5. Stavite sve u lonac za kuhanje, dodajte jednu kašiku masla pa kuhajte 10 minuta.
  6. Izvadite u tanjire za posluživanje, pospite peršunom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*