- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 10 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 14.8.2010
- 4 komad
- fileti lososa
- 1 kašika
- limunov sok
- 100 g
- mrkva
- 100 g
- celer
- 1 komad
- zeleni luk
- 2 komad
- paradajz
- 100 g
- šampinjoni
- 2 kašika
- maslo
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- U lonac za kuhanje dodajte 250 ml vode.
- Filete nakapajte s limunovim sokom, posolite i premažite istopljenim maslom.
- Paradajz prvo potopite u kipućoj vodi a zatim u hladnoj. Ogulite i narežite na kriške.
- Dodajte gljive u povrće.
- Stavite sve u lonac za kuhanje, dodajte jednu kašiku masla pa kuhajte 10 minuta.
- Izvadite u tanjire za posluživanje, pospite peršunom i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!