Fileti lososa u vlastitom sosu

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Fileti lososa u vlastitom sosu

Sastojci

Fileti lososa:
4 komada
Limunov sok:
1 kašika
Mrkva:
100 grama
Celer:
100 grama
Zeleni luk:
1 komad
Paradajz:
2 komada
Šampinjoni:
100 grama
Maslo:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U lonac za kuhanje dodajte 250 ml vode.

  2. Filete nakapajte s limunovim sokom, posolite i premažite istopljenim maslom.

  3. Paradajz prvo potopite u kipućoj vodi a zatim u hladnoj. Ogulite i narežite na kriške.

  4. Dodajte gljive u povrće.

  5. Stavite sve u lonac za kuhanje, dodajte jednu kašiku masla pa kuhajte 10 minuta.

  6. Izvadite u tanjire za posluživanje, pospite peršunom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.