Fileti lososa u vlastitom sosu
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Fileti lososa:
4 komada
Limunov sok:
1 kašika
Celer:
100 grama
Zeleni luk:
1 komad
Maslo:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Crvena paprika:
2 komada
Krastavac:
2 komada
Peršun:
1 komad
Instrukcije
U lonac za kuhanje dodajte 250 ml vode.
Filete nakapajte s limunovim sokom, posolite i premažite istopljenim maslom.
Paradajz prvo potopite u kipućoj vodi a zatim u hladnoj. Ogulite i narežite na kriške.
Stavite sve u lonac za kuhanje, dodajte jednu kašiku masla pa kuhajte 10 minuta.
Izvadite u tanjire za posluživanje, pospite peršunom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.