Fileti s mozzarelom, parmezanom i peršunom

Vrijeme pripreme
2 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Pileći fileti
1 komad
Jaja
8 kašika
Prezla
2 kašika
maslo
1 3/4 šolja
umak za špagete
8 kašika
mozzarela
1 kašičica
parmezan
4 kašičica
peršun
Fileti s mozzarelom, parmezanom i peršunom
  1. Umiješajte filete u jaje a zatim u prezlu.
  2. Zagrijte maslo u tavi na visokoj temperaturi, dodajte filete i pecite dok ne dobiju smeđu boju, s obje strane.
  3. Umiješajte umak, smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte 10 minuta.
  4. Pospite sa sirevima i peršunom, poklopite ponovo i ostavite da pirja 5 minuta ili dok se sir ne rastopi.
  5. Skinite sa vatre i poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*