Fileti s paprikom i vrhnjem
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Brašno:
1/2 šolje
Paprika:
1 kašičica
Bijeli luk u prahu:
2 kašičice
Biber:
1 kašičica
Pileći fileti:
4 komada
Maslo:
1/2 šoljice
Pileća supa:
200 mililitara
Zeleni luk:
1/4 šoljice
Vrhnje:
200 mililitara
Peršun:
Po želji
Instrukcije
Izmiješajte brašno, papriku, bijeli luk, biber i crvenu papriku u tanjiru.
Umiješajte filete u tu smjesu.
Zagrijte maslo u tavi na većoj temperaturi.
Dodajte piletinu pa pecite 10 minuta ili dok ne dobije smeđu boju.
Izvadite filete i ostavite ih na stranu.
Dodajte supu i mladi luk pa dovedite do ključanja.
Vratite filete u tavu.
Poklopite, smanjite temperaturu i kuhajte 10 minuta.
Dodajte vrhnje i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.