- Vrijeme pripreme
- 2 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 25.8.2010
- 1/2 šolja
- brašno
- 1 kašičica
- paprika
- 2 kašičica
- bijeli luk u prahu
- 1 kašičica
- Biber
- 4 komad
- Pileći fileti
- 1/2 šoljica
- maslo
- 200 ml
- pileća supa
- 1/4 šoljica
- zeleni luk
- 200 ml
- Vrhnje

- Izmiješajte brašno, papriku, bijeli luk, biber i crvenu papriku u tanjiru.
- Umiješajte filete u tu smjesu.
- Zagrijte maslo u tavi na većoj temperaturi.
- Dodajte piletinu pa pecite 10 minuta ili dok ne dobije smeđu boju.
- Izvadite filete i ostavite ih na stranu.
- Dodajte supu i mladi luk pa dovedite do ključanja.
- Vratite filete u tavu.
- Poklopite, smanjite temperaturu i kuhajte 10 minuta.
- Dodajte vrhnje i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!