Fileti s paprikom i vrhnjem

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 2 minuta
Fileti s paprikom i vrhnjem

Sastojci

Brašno:
1/2 šolje
Paprika:
1 kašičica
Bijeli luk u prahu:
2 kašičice
Biber:
1 kašičica
Pileći fileti:
4 komada
Maslo:
1/2 šoljice
Pileća supa:
200 mililitara
Zeleni luk:
1/4 šoljice
Vrhnje:
200 mililitara

Instrukcije

  1. Izmiješajte brašno, papriku, bijeli luk, biber i crvenu papriku u tanjiru.

  2. Umiješajte filete u tu smjesu.

  3. Zagrijte maslo u tavi na većoj temperaturi.

  4. Dodajte piletinu pa pecite 10 minuta ili dok ne dobije smeđu boju.

  5. Izvadite filete i ostavite ih na stranu.

  6. Dodajte supu i mladi luk pa dovedite do ključanja.

  7. Vratite filete u tavu.

  8. Poklopite, smanjite temperaturu i kuhajte 10 minuta.

  9. Dodajte vrhnje i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.