Fileti s parmezanom i mozzarelom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Pileći fileti:
4 komada
Jaja:
1 komad
Prezla:
1/2 šolje
Maslo:
1 kašika
Umak od paradajza:
3 šolje
Mozzarela:
1/2 šolje
Parmezan:
1 kašika
Peršun:
1/2 šolje
Instrukcije
Filete prvo umiješajte u jaje, a zatim u prezlu.
Zagrijte maslo u tavi na većoj temperaturi i pecite piletinu s obje strane dok ne dobije smeđu boju.
Dodajte umak od paradajza i smanjite temperaturu.
Kuhajte 10 minuta a zatim pospite s sirevima i peršunom.
Kuhajte još 5 minuta ili dok se sir ne rastopi pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.