- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 14.10.2010
- 4 komad
- Pileći fileti
- 1 komad
- Jaja
- 1/2 šolja
- Prezla
- 1 kašika
- maslo
- 1 1/3 šolja
- umak od paradajza
- 1/2 šolja
- mozzarela
- 1 kašika
- parmezan
- 1/2 šolja
- peršun

- Filete prvo umiješajte u jaje, a zatim u prezlu.
- Zagrijte maslo u tavi na većoj temperaturi i pecite piletinu s obje strane dok ne dobije smeđu boju.
- Dodajte umak od paradajza i smanjite temperaturu.
- Kuhajte 10 minuta a zatim pospite s sirevima i peršunom.
- Kuhajte još 5 minuta ili dok se sir ne rastopi pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!