Fileti s parmezanom i mozzarelom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Pileći fileti
1 komad
Jaja
1/2 šolja
Prezla
1 kašika
maslo
1 1/3 šolja
umak od paradajza
1/2 šolja
mozzarela
1 kašika
parmezan
1/2 šolja
peršun
Fileti s parmezanom i mozzarelom
  1. Filete prvo umiješajte u jaje, a zatim u prezlu.
  2. Zagrijte maslo u tavi na većoj temperaturi i pecite piletinu s obje strane dok ne dobije smeđu boju.
  3. Dodajte umak od paradajza i smanjite temperaturu.
  4. Kuhajte 10 minuta a zatim pospite s sirevima i peršunom.
  5. Kuhajte još 5 minuta ili dok se sir ne rastopi pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*