Fileti s parmezanom i mozzarelom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Fileti s parmezanom i mozzarelom

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Jaja:
1 komad
Prezla:
1/2 šolje
Maslo:
1 kašika
Umak od paradajza:
133/100 solja
Mozzarela:
1/2 šolje
Parmezan:
1 kašika
Peršun:
1/2 šolje

Instrukcije

  1. Filete prvo umiješajte u jaje, a zatim u prezlu.

  2. Zagrijte maslo u tavi na većoj temperaturi i pecite piletinu s obje strane dok ne dobije smeđu boju.

  3. Dodajte umak od paradajza i smanjite temperaturu.

  4. Kuhajte 10 minuta a zatim pospite s sirevima i peršunom.

  5. Kuhajte još 5 minuta ili dok se sir ne rastopi pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.