Fileti s parmezanom, krompirom i graškom

Sastojci
Instrukcije
U manjem tanjiru umutite bjelance s malo soli i bibera.
Umiješajte filete u smjesu s bjelancem a zatim u parmezan i pecite u posudi za pečenje koju ste predhodno obložili folijom, 10-12 minuta uz jedno okretanje ili dok ne dobiju smeđu boju.
U međuvremenu kuhajte krompir u kipućoj vodi 10 minuta, dodajte grašak i kuhajte dodatnih 3 minute a zatim ocijedite.
Pomiješajte kuhano povrće s špinatom, octom, uljem, soli i biberom.
Poslužite uz pržene filete.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.