Fileti s parmezanom, krompirom i graškom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Fileti s parmezanom, krompirom i graškom

Sastojci

Bjelanca:
1 komad
Parmezan:
5 kašika
Pileći fileti:
4 komada
Krompir:
400 grama
Grašak:
140 grama
Špinat:
80 grama
Vinski ocat:
1 kašika
Maslinovo ulje:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U manjem tanjiru umutite bjelance s malo soli i bibera.

  2. Umiješajte filete u smjesu s bjelancem a zatim u parmezan i pecite u posudi za pečenje koju ste predhodno obložili folijom, 10-12 minuta uz jedno okretanje ili dok ne dobiju smeđu boju.

  3. U međuvremenu kuhajte krompir u kipućoj vodi 10 minuta, dodajte grašak i kuhajte dodatnih 3 minute a zatim ocijedite.

  4. Pomiješajte kuhano povrće s špinatom, octom, uljem, soli i biberom.

  5. Poslužite uz pržene filete.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.