Fileti s parmezanom, krompirom i graškom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
Sol
2 kašika
Maslinovo ulje
1 kašika
vinski ocat
80 g
Špinat
140 g
grašak
400 g
Krompir
4 komad
Pileći fileti
5 kašika
parmezan
1 komad
bjelanca
Fileti s parmezanom, krompirom i graškom
  1. U manjem tanjiru umutite bjelance s malo soli i bibera.
  2. Umiješajte filete u smjesu s bjelancem a zatim u parmezan i pecite u posudi za pečenje koju ste predhodno obložili folijom, 10-12 minuta uz jedno okretanje ili dok ne dobiju smeđu boju.
  3. U međuvremenu kuhajte krompir u kipućoj vodi 10 minuta, dodajte grašak i kuhajte dodatnih 3 minute a zatim ocijedite.
  4. Pomiješajte kuhano povrće s špinatom, octom, uljem, soli i biberom.
  5. Poslužite uz pržene filete.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*