Fileti s tikvicama i tjesteninom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Fileti s tikvicama i tjesteninom

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Brašno:
1/2 šolje
Cajun:
1/2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Maslinovo ulje:
2 kašike
Tikvice:
2 šolje
Sok od limuna:
2 kašike
Pileća supa:
1/2 šolje
Paradajz:
1 komad
Umak od bijelog luka:
1 šolja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Tjestenina:
Po želji

Instrukcije

  1. U zdjeli pomiješajte brašno, cajun, 1/2 kašičice soli i 1/8 kašičice bibera.

  2. Umiješajte filete u smjesu s brašnom i pecite u tavi oko 5 minuta sa svake strane ili dok ne dobiju smeđu boju. Izvadite filete i stavite na tanjir.

  3. U istu tavu dodajte tikvice i pecite dvije minute. Umiješajte sok od limuna, pileću supu i filete.

  4. Poklopite i kuhajte na srednjoj temperaturi 15-20 minuta.

  5. Dodajte paradajz, paprike i umak od bijelog luka. Promiješajte i pirjajte 2-3 minute.

  6. Začinite još malo sa soli i biberom ako želite, skinte s toplote i poslužite uz kuhanu tjesteninu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.