Fileti s tikvicama i tjesteninom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Pileći fileti
1/2 šolja
brašno
1/2 kašičica
cajun
1/2 kašičica
Sol
1/7 kašičica
Biber
2 kašika
Maslinovo ulje
2 šolja
Tikvice
2 kašika
sok od limuna
1/2 šolja
pileća supa
1 komad
paradajz
1 šolja
umak od bijelog luka
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
tjestenina
Fileti s tikvicama i tjesteninom
  1. U zdjeli pomiješajte brašno, cajun, 1/2 kašičice soli i 1/8 kašičice bibera.
  2. Umiješajte filete u smjesu s brašnom i pecite u tavi oko 5 minuta sa svake strane ili dok ne dobiju smeđu boju. Izvadite filete i stavite na tanjir.
  3. U istu tavu dodajte tikvice i pecite dvije minute. Umiješajte sok od limuna, pileću supu i filete.
  4. Poklopite i kuhajte na srednjoj temperaturi 15-20 minuta.
  5. Dodajte paradajz, paprike i umak od bijelog luka. Promiješajte i pirjajte 2-3 minute.
  6. Začinite još malo sa soli i biberom ako želite, skinte s toplote i poslužite uz kuhanu tjesteninu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*