Fileti u džemu s crvenim lukom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Pileći fileti
2 kašika
maslo
2 kašika
Maslinovo ulje
1/2 šolja
pileća supa
4 glavica
Crveni luk
3/4 šolja
džem od narandže
1 kašičica
ocat
2 kašičica
Smeđi šećer
1/4 kašičica
Bosiljak
2 kašičica
kukuruzni škrob
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Fileti u džemu s crvenim lukom
  1. Začinite filete sa soli i biberom a zatim umiješajte u brašno.
  2. Zagrijte maslo i maslinovo ulje u tavi pa dodajte filete i pecite 3-4 minute sa svake strane.
  3. Filetima dodajte supu i luk, poklopite i ostavite da pirjaju 15-20 minuta.
  4. U manjoj zdjeli pomiješajte džem, ocat, šećer, bosiljak i kukuruzni škrob pa sve prelijte preko piletine i kuhajte još 5-10 minuta ili dok piletina ne bude gotova.
  5. Skinite s toplote i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*