- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 35 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 1.11.2010
- 4 komad
- Pileći fileti
- 2 kašika
- maslo
- 2 kašika
- Maslinovo ulje
- 1/2 šolja
- pileća supa
- 4 glavica
- Crveni luk
- 3/4 šolja
- džem od narandže
- 1 kašičica
- ocat
- 2 kašičica
- Smeđi šećer
- 1/4 kašičica
- Bosiljak
- 2 kašičica
- kukuruzni škrob
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- Začinite filete sa soli i biberom a zatim umiješajte u brašno.
- Zagrijte maslo i maslinovo ulje u tavi pa dodajte filete i pecite 3-4 minute sa svake strane.
- Filetima dodajte supu i luk, poklopite i ostavite da pirjaju 15-20 minuta.
- U manjoj zdjeli pomiješajte džem, ocat, šećer, bosiljak i kukuruzni škrob pa sve prelijte preko piletine i kuhajte još 5-10 minuta ili dok piletina ne bude gotova.
- Skinite s toplote i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!