Fileti u punomasnom vrhnju

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 2 minuta
Fileti u punomasnom vrhnju

Sastojci

Maslo:
1/4 šoljice
Pileći fileti:
700 grama
Vrhnje za kuhanje:
500 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Maslo:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo u tavi na većoj temperaturi.

  2. Začinite filete sa soli i biberom, dodajte u tavu pa ispecite.

  3. Pecite filete dok ne dobiju zlatnu boju, oko 10 minuta.

  4. Dodajte preostalo maslo, smanjite temperaturu i kuhajte još 5 minuta.

  5. Dodajte i vrhnje i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta, uz povremeno miješanje.

  6. Skinite i poslužite uz tjesteninu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.