Fileti u punomasnom vrhnju

Vrijeme pripreme
2 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1/4 šoljica
maslo
700 g
Pileći fileti
500 ml
vrhnje za kuhanje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
maslo
Fileti u punomasnom vrhnju
  1. Zagrijte maslo u tavi na većoj temperaturi.
  2. Začinite filete sa soli i biberom, dodajte u tavu pa ispecite.
  3. Pecite filete dok ne dobiju zlatnu boju, oko 10 minuta.
  4. Dodajte preostalo maslo, smanjite temperaturu i kuhajte još 5 minuta.
  5. Dodajte i vrhnje i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta, uz povremeno miješanje.
  6. Skinite i poslužite uz tjesteninu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*