Fileti u punomasnom vrhnju
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 2 minuta
Sastojci
Maslo:
1/4 šoljice
Pileći fileti:
700 grama
Vrhnje za kuhanje:
500 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Maslo:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte maslo u tavi na većoj temperaturi.
Začinite filete sa soli i biberom, dodajte u tavu pa ispecite.
Pecite filete dok ne dobiju zlatnu boju, oko 10 minuta.
Dodajte preostalo maslo, smanjite temperaturu i kuhajte još 5 minuta.
Dodajte i vrhnje i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta, uz povremeno miješanje.
Skinite i poslužite uz tjesteninu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.