Francuska supa od crvenog luka

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 15 minuta
Francuska supa od crvenog luka

Sastojci

Maslac:
50 grama
Maslinovo ulje:
50 mililitara
Crveni luk:
6 glavica
Goveđa supa:
800 mililitara
Coca-cola:
180 mililitara
Sol:
1 kašičica
Ocat:
1/2 kašičice
Biber:
4 kašičice
Parmezan:
100 grama

Instrukcije

  1. U većoj šerpi istopiti maslac, dodati maslinovo ulje, pa isjeckani luk.

  2. Luk dinstati nekoliko minuta, pazeći da ne zagori.

  3. U šerpu sa izdinstanim lukom dodati goveđu supu, coca-colu, sol, ocat i biber.

  4. Poklopiti šerpu, pa supu kuhati 20-25 minuta.

  5. U zdjelu sa supom potopiti francuski tost i po površini posuti naribani parmezan.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.