- U većoj posudi sjediniti toplu vodu, kvasac i šećer.
- Ostaviti smjesu da odstoji 10-ak minuta, dok ne postane kremasta, a zatim dodati ulje, sol i 400 gr brašna.
- Postepeno dodavati i preostalo brašno, pa mijesiti tijesto dok se ne počne odvajati od stranica posude.
- Prebaciti tijesto na površinu posutu brašnom i nastaviti mijesiti dok smjesa ne postane glatka i elastična.
- Veću posudu premazati uljem, staviti tijesto, prekriti vlažnom krpom i ostaviti 1h da naraste.
- Nakon što tijesto naraste, ponovo ga staviti na površinu posutu brašnom, podijeliti na 16 dijelova i formirati loptice.
- Formirane loptice od tijesta poredati na pleh premazan uljem, prekriti ih vlažnom krpom i ostaviti oko 40 minuta da narastu.
- Nakon toga ih staviti u rernu zagrijanu na 200 °C i peći 20 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!