Gljive punjene bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 4 minuta
Gljive punjene bijelim lukom

Sastojci

Gljive klobuk:
16 komada
Bijeli luk:
1 glavica
Maslo:
100 grama

Instrukcije

  1. Zagrijte 1/2 masla u tavi i propržite gljive pazeći da ne puste vodu.

  2. Premjestite gljive u posudu za pečenje.

  3. U istu tavu stavite prestalo maslo i nasjeckani luk. Izmiješajte, pa s tom smjesom napunite gljive.

  4. Stavite gljive u pećnicu i pecite 12 minuta na tempetaruri od 200 stepeni.

  5. Izvadite i poslužite s domaćim hljebom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.