- Vrijeme pripreme
- 3 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 9.11.2010
- 2 kašika
- maslinovo ulje u spreju
- 1 kašičica
- umak od paradajza
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 3 kašika
- crveno vino
- 200 g
- šampinjoni

- Zagrijte maslinovo ulje u tavi pa dodajte i propržite bijeli luk i gljive, oko 1 minutu.
- U manjoj posudi pomiješajte crveno vino i umak od paradajza. Prelijte gljive i luk s dobivenom smjesom.
- Dodajte 1/2 majčine dušice i začinite sa soli i biberom. Kuhajte oko 15 minuta uz povremeno miješanje.
- Prespite u posudu za posluživanje, pospite s ostatkom majčine dušice i poslužite toplo.