Gljive u crvenom vinu

Vrijeme pripreme
3 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
maslinovo ulje u spreju
1 kašičica
umak od paradajza
2 češanj
Bijeli luk
3 kašika
crveno vino
200 g
šampinjoni
Gljive u crvenom vinu
  1. Zagrijte maslinovo ulje u tavi pa dodajte i propržite bijeli luk i gljive, oko 1 minutu.
  2. U manjoj posudi pomiješajte crveno vino i umak od paradajza. Prelijte gljive i luk s dobivenom smjesom.
  3. Dodajte 1/2 majčine dušice i začinite sa soli i biberom. Kuhajte oko 15 minuta uz povremeno miješanje.
  4. Prespite u posudu za posluživanje, pospite s ostatkom majčine dušice i poslužite toplo.