Gljive u crvenom vinu

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 3 minuta
Gljive u crvenom vinu

Sastojci

Šampinjoni:
200 grama
Crveno vino:
3 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Umak od paradajza:
1 kašičica
Maslinovo ulje u spreju:
2 kašike

Instrukcije

  1. Zagrijte maslinovo ulje u tavi pa dodajte i propržite bijeli luk i gljive, oko 1 minutu.

  2. U manjoj posudi pomiješajte crveno vino i umak od paradajza. Prelijte gljive i luk s dobivenom smjesom.

  3. Dodajte 1/2 majčine dušice i začinite sa soli i biberom. Kuhajte oko 15 minuta uz povremeno miješanje.

  4. Prespite u posudu za posluživanje, pospite s ostatkom majčine dušice i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.