Gljive u maslu i ulju

Vrijeme pripreme
2 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
30 g
maslo
15 ml
Maslinovo ulje
450 g
gljive
1 komad
luk kozjak
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
peršun
Gljive u maslu i ulju
  1. Zagrijte maslo i ulje u tavi na visokoj temperaturi.
  2. Dodajte gljive i kuhajte uz konstantno miješanje dok gljive ne dobiju smeđu boju i dok ne apsorbuju tekućinu.
  3. Dodajte luk, sol i biber pa kuhajte još minutu
  4. Skinite sa vatre, po vlastitoj želji pospite peršunom pa poslužite.

1 komentar

  1. Marina rekao na Januar 9, 2013 Komentariši

    Pitanje: meni nikad ne apsorbiraju već puste tekučinu, na kraju se kupaju u tom soku…. perem ih u vodi s brašnom.

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*