Gljive u umaku s bijelim vinom

Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
700 g
gljive
1 glavica
Crveni luk
180 ml
bijelo vino
2 kašika
sok od limuna
1 po potrebi
peršun
1 po potrebi
ulje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Gljive u umaku s bijelim vinom
  1. Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i gljive pa propržite dok ne omekšaju.
  2. Umiješajte sok od limuna, peršun, sol, biber i kuhajte 1-2 minute uz konstantno miješanje.
  3. Dodajte vino i kuhajte nekoliko minuta dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
  4. Skinite s toplote, ostavite malo da se ohladi a zatim poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*