Gljive u umaku s bijelim vinom

Služi: 1 osobu
Gljive u umaku s bijelim vinom

Sastojci

Gljive:
700 grama
Crveni luk:
1 glavica
Bijelo vino:
180 mililitara
Sok od limuna:
2 kašike
Peršun:
Po želji
Ulje:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i gljive pa propržite dok ne omekšaju.

  2. Umiješajte sok od limuna, peršun, sol, biber i kuhajte 1-2 minute uz konstantno miješanje.

  3. Dodajte vino i kuhajte nekoliko minuta dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

  4. Skinite s toplote, ostavite malo da se ohladi a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.