Goveđa lasagna

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
3 šoljica
mlijeko
1/2 šoljica
brašno
90 g
Maslac
70 g
parmezan
80 g
mozzarela
250 list
lasagne
1 pakovanje
ragu čorba
1 po potrebi
bijeli umak
Goveđa lasagna
  1. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Pomastite tavu, 7.5 cm dubljine, 18 x 22 cm (baze)
  2. Bijeli umak: rastopite maslac u tavi na većoj temperaturi. Dodajte brašno i kuhajte s povećanjem temperature 1 ili 2 minute.
  3. Skinite i lagano dodajite mlijeko uz miješanje. Vratite na toplotu i kuhajte 8 - 10 minuta ili dok ne dobijete umak.
  4. Začinite sa soli i biberom.
  5. Kašiku tople ragu čorbe prespite preko baze a zatim 1 list lasagne
  6. Zatim dodajte više od 1/2 kašike ragu čorbe i isto toliko bijelog umaka.
  7. Ponavaljajte tu kombinaciju.
  8. Na kraju prespite ostatak bijelog umaka preko završnog sloja lasagna tjestenine.
  9. Kombinirajte mozzarella sir i parmezan pa prespite preko lasagne.
  10. Prekrijte folijom i pecite 30 minuta ili dok tjestenina ne omekša.
  11. Skinite foliju i pecite jos 10 minuta ili dok vrhovi ne postanu rumeni i dok se ne pojave mjehurići.
  12. Sačekajte 10 minuta a zatim poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*