Goveđa lasagna
Kategorije: Pasta
- Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Pomastite tavu, 7.5 cm dubljine, 18 x 22 cm (baze)
- Bijeli umak: rastopite maslac u tavi na većoj temperaturi. Dodajte brašno i kuhajte s povećanjem temperature 1 ili 2 minute.
- Skinite i lagano dodajite mlijeko uz miješanje. Vratite na toplotu i kuhajte 8 - 10 minuta ili dok ne dobijete umak.
- Začinite sa soli i biberom.
- Kašiku tople ragu čorbe prespite preko baze a zatim 1 list lasagne
- Zatim dodajte više od 1/2 kašike ragu čorbe i isto toliko bijelog umaka.
- Ponavaljajte tu kombinaciju.
- Na kraju prespite ostatak bijelog umaka preko završnog sloja lasagna tjestenine.
- Kombinirajte mozzarella sir i parmezan pa prespite preko lasagne.
- Prekrijte folijom i pecite 30 minuta ili dok tjestenina ne omekša.
- Skinite foliju i pecite jos 10 minuta ili dok vrhovi ne postanu rumeni i dok se ne pojave mjehurići.
- Sačekajte 10 minuta a zatim poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!