Goveđa salata

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 30 minuta
Goveđa salata

Sastojci

Slatki chilli umak:
1/2 šoljice
Riblji umak:
2 kašike
Sok od lime:
1/4 šoljice
Šećer:
1 kašika
Libanonski krastavac:
1 komad
Paradajz:
3 komada
Avokado:
1 komad
Crvena paprika:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Teleće šnicle:
4 komada
Korijander:
1/4 šoljice

Instrukcije

  1. Dodajte slatki chilli umak, riblji umak, sok i šećer u zdjelu. Poklopite i stavite u frižider dok se ne apsorbira.

  2. Kombinirajte krastavac, paradajz, avokado, paprike, luk, sol i biber u veliku zdjelu. Poklopite i stavite u frižider.

  3. Zagrijte roštilj na visokoj temperaturi. Začinite šnicle i pecite ih 4-5 minuta sa svake strane ili dok ne budu pečene. Stavite u tanjir, prekrite folijom i ostavite tako 10 minuta.

  4. Izrežite govedinu. Stavite salatu u posude za posluživanje. Dodajte govedinu i pospite sa napravljenim umakom. Pospite korijanderom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.