- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 31.8.2010
- 4 kriška
- mozzarela
- 3/4 po potrebi
- Maslinovo ulje
- 1 šolja
- bijelo vino
- 1 kašičica
- origano
- 1/2 šolja
- parmezan
- 2 komad
- Jaja
- 1/7 kašičica
- Biber
- 1 kašičica
- Sol
- 1/2 šolja
- Prezla
- 1 komad
- goveđi odrezak
- 1 po potrebi
- paradajz sos

- U zdjeli pomiješajte prezlu, parmezan, začine i sol.
- U drugoj posudu umutite jaja.
- Umiješajte govedinu u jaja a zatim u smjesu s prezlom, s obje strane.
- Zagrijte ulje u tavi.
- Dodajte govedinu i pecite 3 minute sa svake strane.
- Izvadite govedinu i ocijedite masnoću iz tave.
- Dodajte vino i ostavite da prokuha.
- Prespite s vinom i paradajz sosom govedinu a zatim po vrhu poredajte kriške mozzarelle
- Stavite u rernu i pecite dok se sir ne rastopi.
- Izvadite iz rerne i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!