Goveđa šnicla sa parmezanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Goveđa šnicla sa parmezanom

Sastojci

Goveđi odrezak:
1 komad
Prezla:
1/2 šolje
Sol:
1 kašičica
Biber:
13/100 kašičice
Jaja:
2 komada
Parmezan:
1/2 šolje
Origano:
1 kašičica
Bijelo vino:
1 šolja
Maslinovo ulje:
Po želji
Mozzarela:
4 kriške
Paradajz sos:
Po želji

Instrukcije

  1. U zdjeli pomiješajte prezlu, parmezan, začine i sol.

  2. U drugoj posudu umutite jaja.

  3. Umiješajte govedinu u jaja a zatim u smjesu s prezlom, s obje strane.

  4. Zagrijte ulje u tavi.

  5. Dodajte govedinu i pecite 3 minute sa svake strane.

  6. Izvadite govedinu i ocijedite masnoću iz tave.

  7. Dodajte vino i ostavite da prokuha.

  8. Prespite s vinom i paradajz sosom govedinu a zatim po vrhu poredajte kriške mozzarelle

  9. Stavite u rernu i pecite dok se sir ne rastopi.

  10. Izvadite iz rerne i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.