Goveđa šnicla sa parmezanom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 kriška
mozzarela
3/4 po potrebi
Maslinovo ulje
1 šolja
bijelo vino
1 kašičica
origano
1/2 šolja
parmezan
2 komad
Jaja
1/7 kašičica
Biber
1 kašičica
Sol
1/2 šolja
Prezla
1 komad
goveđi odrezak
1 po potrebi
paradajz sos
Goveđa šnicla sa parmezanom
  1. U zdjeli pomiješajte prezlu, parmezan, začine i sol.
  2. U drugoj posudu umutite jaja.
  3. Umiješajte govedinu u jaja a zatim u smjesu s prezlom, s obje strane.
  4. Zagrijte ulje u tavi.
  5. Dodajte govedinu i pecite 3 minute sa svake strane.
  6. Izvadite govedinu i ocijedite masnoću iz tave.
  7. Dodajte vino i ostavite da prokuha.
  8. Prespite s vinom i paradajz sosom govedinu a zatim po vrhu poredajte kriške mozzarelle
  9. Stavite u rernu i pecite dok se sir ne rastopi.
  10. Izvadite iz rerne i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*