Goveđa supa s bijelim lukom

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
65 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Supe
Postavio
Postavljeno
1 glavica
Bijeli luk
6 šolja
goveđa osnova
1 glavica
Crveni luk
1/4 šolja
peršun
1/4 kašičica
majčina dušica
1 list
lovorov list
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 komad
Jaja
Goveđa supa s bijelim lukom
  1. Kuhajte bijeli luk u loncu vode 40 minuta a zatim ocijedite, stavite pod hladnu vodu i ogulite.
  2. Vratite oguljen luk u lonac, dodajte goveđu osnovu, crveni luk, peršun, majčinu dušicu i lovorov list.
  3. Začinite sa soli i biberom i dovedite do ključanja. Smanjite temperaturu i ostavite da pirja 20 minuta.
  4. Neposredno prije posluživanja, dovedite supu ponovo do ključanja, umiješajte jaje pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*