- Vrijeme pripreme
- 4 minute
- Vrijeme kuhanja
- 65 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 1.12.2010
- 1 glavica
- Bijeli luk
- 6 šolja
- goveđa osnova
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1/4 šolja
- peršun
- 1/4 kašičica
- majčina dušica
- 1 list
- lovorov list
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 komad
- Jaja

- Kuhajte bijeli luk u loncu vode 40 minuta a zatim ocijedite, stavite pod hladnu vodu i ogulite.
- Vratite oguljen luk u lonac, dodajte goveđu osnovu, crveni luk, peršun, majčinu dušicu i lovorov list.
- Začinite sa soli i biberom i dovedite do ključanja. Smanjite temperaturu i ostavite da pirja 20 minuta.
- Neposredno prije posluživanja, dovedite supu ponovo do ključanja, umiješajte jaje pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!