Goveđa supa s gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 8 minuta
Goveđa supa s gljivama

Sastojci

Crveni luk:
1 glavica
Šampinjoni:
1/2 šolje
Maslo:
2 kašike
Brašno:
2 kašike
Goveđa supa:
2 šolje
Pečena govedina:
3/4 šolje
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Crvena paprika:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Sol:
13/100 kašičice
Ljuti umak:
13/100 kašičice
Mozzarela:
1/4 šolje

Instrukcije

  1. U tavi zagrijte maslo, dodajte luk i gljive pa pirjajte dok gljive ne omekšaju.

  2. Kada gljive omekšaju, skinite luk i gljive sa vatre i ostavite na stranu.

  3. U manjoj posudi umutite supu i brašno. Kada smjesa postane glatka, prelijte je u tavu. Dovedite do ključanja i ostavite da ključa 2 minute uz kontantno miješanje.

  4. Dodajte govedinu, bijeli luk u prahu, papriku, ljuti umak, biber i sol u tavu. Umiješajte pirjani luk i gljive i sve zagrijte.

  5. Skinite s vatre, ukrasite sa sirom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.