- Vrijeme pripreme
- 8 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 10.2.2011
- 1/7 kašičica
- ljuti umak
- 1/7 kašičica
- Sol
- 1/4 kašičica
- Biber
- 1/4 kašičica
- Crvena paprika
- 1/2 kašičica
- bijeli luk u prahu
- 3/4 šolja
- pečena govedina
- 2 šolja
- goveđa supa
- 2 kašika
- brašno
- 2 kašika
- maslo
- 1/2 šolja
- šampinjoni
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1/4 šolja
- mozzarela

- U tavi zagrijte maslo, dodajte luk i gljive pa pirjajte dok gljive ne omekšaju.
- Kada gljive omekšaju, skinite luk i gljive sa vatre i ostavite na stranu.
- U manjoj posudi umutite supu i brašno. Kada smjesa postane glatka, prelijte je u tavu. Dovedite do ključanja i ostavite da ključa 2 minute uz kontantno miješanje.
- Dodajte govedinu, bijeli luk u prahu, papriku, ljuti umak, biber i sol u tavu. Umiješajte pirjani luk i gljive i sve zagrijte.
- Skinite s vatre, ukrasite sa sirom i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!