Goveđa supa s ječmom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Supe
Postavio
Postavljeno
1/2 šolja
mrkva
1/2 šolja
celer
1/2 šolja
luk
1 kašičica
maslo
4 šolja
goveđa supa
4 šolja
voda
2 šolja
pečena govedina
400 g
paradajz
1 šolja
ječam
1 1/2 kašičica
Sol
1/2 kašičica
Biber
1/2 kašičica
Bosiljak
1/2 kašičica
origano
1/2 šolja
grašak
Goveđa supa s ječmom
  1. Zagrijte maslo loncu a zatim dodajte mrkvu, celer i luk.
  2. Kuhajte 5 minuta ili dok ne omekša.
  3. Dodajte supu, vodu, paradajz, ječam, sol, biber, bosiljak i origano. Dovedite do ključanja.
  4. Smanjite temperaturu i poklopite.
  5. Kuhajte 20 minuta uz povremeno miješanje.
  6. Dodajte grašak, skinite poklopac, kuhajte još 5 minuta pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*