Goveđa supa s ječmom

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 5 minuta
Goveđa supa s ječmom

Sastojci

Mrkva:
1/2 šolje
Celer:
1/2 šolje
Luk:
1/2 šolje
Maslo:
1 kašičica
Goveđa supa:
4 šolje
Voda:
4 šolje
Pečena govedina:
2 šolje
Paradajz:
400 grama
Ječam:
1 šolja
Sol:
3/2 kasicica
Biber:
1/2 kašičice
Bosiljak:
1/2 kašičice
Origano:
1/2 kašičice
Grašak:
1/2 šolje

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo loncu a zatim dodajte mrkvu, celer i luk.

  2. Kuhajte 5 minuta ili dok ne omekša.

  3. Dodajte supu, vodu, paradajz, ječam, sol, biber, bosiljak i origano. Dovedite do ključanja.

  4. Smanjite temperaturu i poklopite.

  5. Kuhajte 20 minuta uz povremeno miješanje.

  6. Dodajte grašak, skinite poklopac, kuhajte još 5 minuta pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.