Goveđa supa s rezancima

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Supe
Postavio
Postavljeno
6 šolja
goveđa osnova
5 cm
đumbir
6 glavica
zeleni luk
2 komad
mrkve
1 komad
Crvena paprika
180 g
mahune
1 1/2 kašika
slatki kečap
1 1/2 kašika
slatki chilli umak
150 g
rezanci
200 g
odrezak
Goveđa supa s rezancima
  1. Ubacite đumbir i pola glavice luka u lonac na visoku temperaturu.
  2. Čekajte dok prokuha pa poklopite. Smanjite temperaturu. Kuhajte 5 minuta pa odbacite đumbir.
  3. Dodajte papriku, mrkvu i mahunu. Čekajte dok prokuha pa otkrijte. Kuhajte jos 2 minute il dok povrće ne omekša.
  4. Skinite pa umješajte preostali luk, kečep i chilli umak.
  5. Stavite rezance u vatrostalnu posudu. Prespite kipućom vodom. Sačekajte 5 minuta ili dok ne omekša. Iscijedite.
  6. Razdijelite rezance u posude. Po vrhu poredajte govedinu. Pospite smjesu kipućom juhom. Poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*