Goveđa supa s rezancima
Sastojci
Instrukcije
Ubacite đumbir i pola glavice luka u lonac na visoku temperaturu.
Čekajte dok prokuha pa poklopite. Smanjite temperaturu. Kuhajte 5 minuta pa odbacite đumbir.
Dodajte papriku, mrkvu i mahunu. Čekajte dok prokuha pa otkrijte. Kuhajte jos 2 minute il dok povrće ne omekša.
Skinite pa umješajte preostali luk, kečep i chilli umak.
Stavite rezance u vatrostalnu posudu. Prespite kipućom vodom. Sačekajte 5 minuta ili dok ne omekša. Iscijedite.
Razdijelite rezance u posude. Po vrhu poredajte govedinu. Pospite smjesu kipućom juhom. Poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.