Goveđa supa sa sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Goveđa supa:
1 litar
Jaja:
2 komada
Sir:
50 grama
Brašno:
2 kašike
Prašak za pecivo:
1/2 pakovanja
Sir:
1 kašika
Sol:
Po želji
Instrukcije
Posolite bjelanca i čvrsto umutite.
Žumanca, brašno, prašak za pecivo i sir umiješajte u umućena bjelanca da dobijete tijesto.
Obložite posudu za pečenje pergament papirom.
Na papir istresite tijesto pa je pospite paprikom i sirom.
Pecite 10 minuta na temperaturi od 200 °C.
Izvadite pečeno tijesto iz pećnice i izrežite na kockice.
Ubacite napravljene kockice u goveđu supu i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.