Goveđa supa sa sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Goveđa supa sa sirom

Sastojci

Goveđa supa:
1 litar
Jaja:
2 komada
Sir:
50 grama
Brašno:
2 kašike
Prašak za pecivo:
13/100 kašičice
Sir:
1 kašika
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. Posolite bjelanca i čvrsto umutite.

  2. Žumanca, brašno, prašak za pecivo i sir umiješajte u umućena bjelanca da dobijete tijesto.

  3. Obložite posudu za pečenje pergament papirom.

  4. Na papir istresite tijesto pa je pospite paprikom i sirom.

  5. Pecite 10 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

  6. Izvadite pečeno tijesto iz pećnice i izrežite na kockice.

  7. Ubacite napravljene kockice u goveđu supu i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.