Goveđe ćufte sa špagetima

Služi: 1 osobu
Goveđe ćufte sa špagetima

Sastojci

Parmezan:
70 grama
Peršun:
70 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Jaja:
1 komad
Mljevena govedina:
500 grama
Prezla:
70 grama
Maslinovo ulje:
1 kašika
Paradajz sos:
800 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Špagete:
1 pakovanje

Instrukcije

  1. Pomiješate parmezan, peršun, jaje, 1 kašikicu soli i 1 kašikicu bibera.

  2. Dodajte govedinu i prezlu, pa sve izmiješajte.

  3. Od ove smjese napravite 16 loptica.

  4. Pržite ćufte u tavi na zagrijanom ulju 8-10 minuta.

  5. Dodajte paradajz i ostavite da proključa.

  6. Nakon što sos proključa, smanjite temperaturu, pa kuhajte oš 15-ak minuta.

  7. U međuvremenu skuhajte špagete u slanoj vodi, pa ih poslužite sa ćuftama u sosu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.