Goveđe ćufte sa špagetima
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Parmezan:
70 grama
Peršun:
70 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Jaja:
1 komad
Mljevena govedina:
500 grama
Prezla:
70 grama
Maslinovo ulje:
1 kašika
Paradajz sos:
800 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Špagete:
1 pakovanje
Instrukcije
Pomiješate parmezan, peršun, jaje, 1 kašikicu soli i 1 kašikicu bibera.
Dodajte govedinu i prezlu, pa sve izmiješajte.
Od ove smjese napravite 16 loptica.
Pržite ćufte u tavi na zagrijanom ulju 10 minuta.
Dodajte paradajz i ostavite da proključa.
Nakon što sos proključa, smanjite temperaturu, pa kuhajte oš 15-ak minuta.
U međuvremenu skuhajte špagete u slanoj vodi, pa ih poslužite sa ćuftama u sosu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.