- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 20.4.2014
- 70 g
- parmezan
- 70 g
- peršun
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 1 komad
- Jaja
- 500 g
- mljevena govedina
- 70 g
- Prezla
- 1 kašika
- Maslinovo ulje
- 800 ml
- paradajz sos
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 pakovanje
- špagete

- Pomiješate parmezan, peršun, jaje, 1 kašikicu soli i 1 kašikicu bibera.
- Dodajte govedinu i prezlu, pa sve izmiješajte.
- Od ove smjese napravite 16 loptica.
- Pržite ćufte u tavi na zagrijanom ulju 8-10 minuta.
- Dodajte paradajz i ostavite da proključa.
- Nakon što sos proključa, smanjite temperaturu, pa kuhajte oš 15-ak minuta.
- U međuvremenu skuhajte špagete u slanoj vodi, pa ih poslužite sa ćuftama u sosu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!