Goveđe gulaš pitice

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Goveđe gulaš pitice

Sastojci

Goveđi odrezak:
700 grama
Brašno:
2 kašike
Maslinovo ulje:
1/4 šoljice
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Slatka paprika:
1 kašika
Mrkve:
2 komada
Goveđa osnova:
1 šolja
Paradajz sos:
2 kašike
Krompir:
2 komada
Maslinovo ulje u spreju:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte pećnicu na 220 °C.

  2. Stavite govedinu u zdjelu i dodajte brašno. Umiješajte.

  3. Zagrijte 1 kašiku ulja u tavi na većoj temperaturi.

  4. Kuhajte govedinu 3-4 minute ili dok ne dobije smeđu boju. Prenesite na tanjir

  5. Dodajte ponovo 1 kašiku ulja i ponovite sa ostatkom govedine.

  6. Smanjite temperaturu i zagrijte preostalo ulje u tavi.

  7. Dodajte bijeli i crveni luk. Kuhajte uz miješanje 3-4 minute ili dok ne omekša.

  8. Dodajte paprike i promiješajte. Dodajte mrkvu, osnovu i paradajz sos.

  9. Dovedite do ključanja i vratite govedinu u tavu. Začinite sa soli i biberom.

  10. Smanjite temperaturu i kuhajte 8-10 minuta.

  11. Prebacite u vatrostalne posude. Poredajte krompir po vrhu i pospite uljem iz spreja.

  12. Pecite 20 minuta ili dok krompir ne dobije smeđu boju pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.