- Zagrijte pećnicu na 220 stepeni.
- Stavite govedinu u zdjelu i dodajte brašno. Umiješajte.
- Zagrijte 1 kašiku ulja u tavi na većoj temperaturi.
- Kuhajte govedinu 3-4 minute ili dok ne dobije smeđu boju. Prenesite na tanjir
- Dodajte ponovo 1 kašiku ulja i ponovite sa ostatkom govedine.
- Smanjite temperaturu i zagrijte preostalo ulje u tavi.
- Dodajte bijeli i crveni luk. Kuhajte uz miješanje 3-4 minute ili dok ne omekša.
- Dodajte paprike i promiješajte. Dodajte mrkvu, osnovu i paradajz sos.
- Dovedite do ključanja i vratite govedinu u tavu. Začinite sa soli i biberom.
- Smanjite temperaturu i kuhajte 8-10 minuta.
- Prebacite u vatrostalne posude. Poredajte krompir po vrhu i pospite uljem iz spreja.
- Pecite 20 minuta ili dok krompir ne dobije smeđu boju pa poslužite.