Goveđe pljeskavice s parmezanom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
1/4 glavica
Crveni luk
1 kašika
Maslinovo ulje
3 kašika
Maslac
1/2 šolja
slatko vrhnje
1 kašika
vinski ocat
450 g
govedina
1 šolja
parmezan
2 komad
žumanca
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Goveđe pljeskavice s parmezanom
  1. Zagrijte ulje i 1 kašiku masla u tavi.
  2. Dodajte luk i kuhajte dok luk ne dobije zlatnu boju a zatim umiješajte vrhnje, sol, biber i ocat.
  3. Skinite sa vatre i ostavite umak da se ohladi 1-2 minute.
  4. U drugoj zdjeli pomiješajte govedinu, parmezan i žumanca.
  5. Nakon miješanja oblikujte 6 pljeskavica.
  6. Zagrijte preostalo maslo u tavi. Pecite pljeskavice dok ne dobiju smeđu boju, s obje strane.
  7. Prenesite na posudu za posluživanje, pospite s napravljenim umakom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*