Goveđe pljeskavice s parmezanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Goveđe pljeskavice s parmezanom

Sastojci

Crveni luk:
1/4 glavice
Maslinovo ulje:
1 kašika
Maslac:
3 kašike
Slatko vrhnje:
1/2 šolje
Vinski ocat:
1 kašika
Govedina:
450 grama
Parmezan:
1 šolja
Žumanca:
2 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje i 1 kašiku masla u tavi.

  2. Dodajte luk i kuhajte dok luk ne dobije zlatnu boju a zatim umiješajte vrhnje, sol, biber i ocat.

  3. Skinite sa vatre i ostavite umak da se ohladi 1-2 minute.

  4. U drugoj zdjeli pomiješajte govedinu, parmezan i žumanca.

  5. Nakon miješanja oblikujte 6 pljeskavica.

  6. Zagrijte preostalo maslo u tavi. Pecite pljeskavice dok ne dobiju smeđu boju, s obje strane.

  7. Prenesite na posudu za posluživanje, pospite s napravljenim umakom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.