Goveđe rolnice s gljivama

Sastojci
Instrukcije
Odrezak izrezati na tanje komade i istući ih kuhinjskim čekićem.
Odstraniti stabljike od gljiva, isjeckati ih sitno, pa ih pomiješati sa istopljenim maslacem, prezlom, isjeckanim crvenim, bijelim lukom, peršunom, maslinovim uljem i paprikom.
Ako je smjesa previše suha, pa se mrvi, dodati još malo maslinovog ulja.
Na svaki komad mesa staviti pripremljenu smjesu, urolati ga i pričvrstiti čačkalicama.
Rolnice i gljive (kapice), staviti u tavu sa zagrijanim maslinovim uljem, pa peći 20-ak minuta, dok ne dobiju smeđkastu boju s obje strane.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.