Goveđe rolnice s gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 30 minuta
Goveđe rolnice s gljivama

Sastojci

Goveđi odrezak:
1 komad
Gljive:
10 komada
Maslac:
100 grama
Prezla:
100 grama
Crveni luk:
1 glavica
Peršun:
1/2 šolje
Bijeli luk:
1 češanj
Sol:
1 kašičica
Crvena paprika:
1/4 kašičice
Maslinovo ulje:
50 mililitara

Instrukcije

  1. Odrezak izrezati na tanje komade i istući ih kuhinjskim čekićem.

  2. Odstraniti stabljike od gljiva, isjeckati ih sitno, pa ih pomiješati sa istopljenim maslacem, prezlom, isjeckanim crvenim, bijelim lukom, peršunom, maslinovim uljem i paprikom.

  3. Ako je smjesa previše suha, pa se mrvi, dodati još malo maslinovog ulja.

  4. Na svaki komad mesa staviti pripremljenu smjesu, urolati ga i pričvrstiti čačkalicama.

  5. Rolnice i gljive (kapice), staviti u tavu sa zagrijanim maslinovim uljem, pa peći 20-ak minuta, dok ne dobiju smeđkastu boju s obje strane.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.