Goveđe rolnice s gljivama

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
goveđi odrezak
10 komad
gljive
100 g
Maslac
100 g
Prezla
1 glavica
Crveni luk
1/2 šolja
peršun
1 češanj
Bijeli luk
1 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Crvena paprika
50 ml
Maslinovo ulje
Goveđe rolnice s gljivama
  1. Odrezak izrezati na tanje komade i istući ih kuhinjskim čekićem.
  2. Odstraniti stabljike od gljiva, isjeckati ih sitno, pa ih pomiješati sa istopljenim maslacem, prezlom, isjeckanim crvenim, bijelim lukom, peršunom, maslinovim uljem i paprikom.
  3. Ako je smjesa previše suha, pa se mrvi, dodati još malo maslinovog ulja.
  4. Na svaki komad mesa staviti pripremljenu smjesu, urolati ga i pričvrstiti čačkalicama.
  5. Rolnice i gljive (kapice), staviti u tavu sa zagrijanim maslinovim uljem, pa peći 20-ak minuta, dok ne dobiju smeđkastu boju s obje strane.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*