- U pretis loncu kuhajte govedinu dok ne omekša (najčešće se kuha 4-5 sati na jačoj temperaturi, ali ovisi od vrste pretis lonca).
- Dodajte ječam i lovorov list tokom zadnjeg sata kuhanja.
- Odstranite lovorov list i meso iz tečnosti u kojoj su se kuhali, pa meso isjecite na manje komade.
- Sve navedene sastojke ostavite po strani do momenta kada bude potrebno da se dodaju u ostatak smjese za jelo.
- Ugrijte ulje u većoj šerpi na srednje jakoj temperaturi.
- Propržite mrkvu, celer, luk i smrznuto povrće dok povrće ne omekša, a luk dobije proziran izgled.
- Dodajte vodu, goveđe kocke za supu, šećer, malo crvene paprike, isjeckani, pirjani paradajz i smjesu sa govedinom i ječmom.
- Kada proključa, smanjite temperaturu i ostavite da krčka 10 do 20 minuta. Začinite sa malo soli i biberom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!