Goveđe varivo s povrćem

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
5 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 1/3 kg
govedina
60 g
ječam
1 list
lovorov list
2 kašika
ulje
3 komad
mrkve
3 komad
celer
1 komad
luk
500 g
smrznuto povrće
1 l
voda
4 komad
goveđe kocke za supu
1 kašika
Šećer
700 g
paradajz
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
mljeveni crni biber
Goveđe varivo s povrćem
  1. U pretis loncu kuhajte govedinu dok ne omekša (najčešće se kuha 4-5 sati na jačoj temperaturi, ali ovisi od vrste pretis lonca).
  2. Dodajte ječam i lovorov list tokom zadnjeg sata kuhanja.
  3. Odstranite lovorov list i meso iz tečnosti u kojoj su se kuhali, pa meso isjecite na manje komade.
  4. Sve navedene sastojke ostavite po strani do momenta kada bude potrebno da se dodaju u ostatak smjese za jelo.
  5. Ugrijte ulje u većoj šerpi na srednje jakoj temperaturi.
  6. Propržite mrkvu, celer, luk i smrznuto povrće dok povrće ne omekša, a luk dobije proziran izgled.
  7. Dodajte vodu, goveđe kocke za supu, šećer, malo crvene paprike, isjeckani, pirjani paradajz i smjesu sa govedinom i ječmom.
  8. Kada proključa, smanjite temperaturu i ostavite da krčka 10 do 20 minuta. Začinite sa malo soli i biberom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*