Goveđe varivo s tikvicama

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Goveđe varivo s tikvicama

Sastojci

Mljevena govedina:
450 grama
Tikvice:
3 komada
Crvena paprika:
1 kašičica
Ljute papričice:
2 komada
Crveni luk:
1 glavica
Lovorov list:
2 lista
Gustin:
2 kašike
Hladna voda:
80 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U šerpi, na zagrijanom ulju pržiti mljevenu govedinu 5 do 7 minuta, dok ne dobije smeđu boju.

  2. Iscijediti suvišnu masnoću iz šerpe, pa dodati tikvice, krompir, papričice, luk, lovorov list, sol, crvenu papriku i biber.

  3. Nasuti malo vode i kuhati na umjerenoj temperaturi 30-ak minuta.

  4. U manjoj posudi napraviti glatku smjesu od 80 ml vode i 2 kašike gustina.

  5. Polahko preliti u varivo, izmiješati i kuhati još 5-6 minuta.

  6. Po želji dodati umak Worcestershire (1 kašikicu), sol i biber.

  7. Jelo poslužiti toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.